22.JAN 2009
Novi ansambl "Crnogorski gudači"

Nakon uspješne prve sezone, Muzički centar Crne Gore oformio je novi ansambl "Crnogorski gudači". Ovaj kamerni ansambl, sastavljen od dvadesetak gudača Crnogorskog simfonijskog orkestra, po potrebi će uključivati i članove njegove duvačke sekcije i soliste. Već na prvom pojavljivanju pred publikom, program ansambla će obuhvatiti širok repertoar sastavljen od djela Hendla, Baha, Albinonija, Rosinija kao i kompozicije Musica Sioranu crnogorskog autora Žarka Mirkovića.

 

Umjetnički rukovodilac ansambla je violinista Grigorij Krasko, koncertmajstor Crnogorskog simfonijskog orkestra. Njegova sjajna karijera violiniste kao i diploma dirigenta koju je stekao na moskovskom konzervatorijumu nagovještavaju djelovanje i izvođačke rezultate ovog ansambla koji će predstavljati novu etapu u razvoju nacionalne muzičke kulture.

Svoj premijerni koncert Crnogorski gudači održaće u srijedu 21. januara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati. Narednog dana u 19 sati, ansambl će nastupiti u crkvi Sv. Duha u Kotoru.

Kao solista u koncertu za violinu i gudače J.S.Baha u a-molu nastupiće violinistkinja Irina Krasko.

 

 

 


< NazaD na aktuelnosti