Muzički centar
Marc Korovitch
Početna Marc Korovitch
Biografija

Marc Korovitch

Dirigent

Mark Korović (1987) je završio horsko i orkestarsko dirigovanje na Sorboni u Parizu. Takođe, ima diplomu orkestarskog dirigovanja sa Visoke škole za muziku u Parizu, višu diplomu horskog dirigovanja grada Pariza i diplomu master studija horskog dirigovanja sa Visoke škole za muziku u Ženevi. Angažovan je kao dirigent Hora Francuskog radija i kamernog horaAccentusod 2014. godine. Priređujea capellakoncerte sa Horskom zajednicom Madrida (Coro de la comunidad de Madrid),Hrvatskim radijskim horom. Godine 2011. postao je najmlađi gostujući dirigent kamernog orkestra Končerto Keln sa kojim je nastupao u Njemačkoj, Italiji i Poljskoj.

Nastupao je sa Berlinskom sinfonietom, Grenland Simfonijskim orkestrom (Norveška), Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Kamernim orkestrom Haga... Sarađivao je sa istaknutim umjetnicima: Gustavom Dudamelom, Danijelom Gati, Tomasom Zehetmerom, Sajmonom Ratl, Filipom Džordanom...

Nastupao je na brojnim festivalima, neki od njih su:Mozartvoheu Salzburgu, Muzički susreti Evian, Festival Radija Francuske u Monpeljeu, Mocart u Njujorku i dr. Od 2018. je dirigent Švedskog radijskog hora, od januara 2022, glavni drigent Pariškog orekstra.

Mark Korović angažovan je kao profesor dirigovanja na Regionalnom konzervatorijumu u Parizu i priređuje brojne masterklase širom Evrope.