Muzički centar
KONCERT: KAMERNI TRIO

Kamerni Program

KONCERT: KAMERNI TRIO

Kamerna sala Muzički centar Crne Gore

O događaju

Koncert kamernog tria, flautistkinje Tamare Knežević, fagotiste Georgia Kaladžijeva i pijaniste Davora Novaka, održaće se u četvrtak, 15. februara, u Kamernoj sali Muzičkog centra Crne Gore, sa početkom u 20 sati.

Na programu će se naći kompozicije: U tango maniru za fagot i klavir Ivana Petrovskog, Fantazija za flautu i klavir AntaGrgina iČetiri godišnja doba u Buenos AjresuAstora Pjacole.

Biletarnica je otvorena radnim danima od 9 do 15 sati, a za rezervacije i informacije možete pozvati 068 004 900.

U nastavku su kratke biografije izvođača:

TAMARA KNEŽEVIĆ diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj Akademiji na Cetinju u klasi prof. Ljubiše Jovanovića sa najvećom ocjenom. Godine 2009. godine kao najbolji student Muzičke akademije dobija nagradu grada Cetinja, kao i nagradu ZAMTES-a. 

Osvojila je niz zlatnih i specijalnih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Iz tog perioda izdvaja se takmičenje u Barleti (Italija) gdje je više godina osvajala specijalne nagrade, takmičenje Tahir Кulenović u Valjevu gdje je bila laureat takmičenja u solo i kategoriji kamerne muzike. Osim ovih nagrada izdvajaju se i zlatne i specijalne nagrade na republičkim takmičenjima, u Požarevcu i Beogradu na takmičenju Davorin Jenko, na takmičenju Petar Кonjović u Beogradu, laureat je akademskog takmičenja Manja Radulović- Vulić na Cetinju. 

Кao solista nastupala je na festivalu gudača koji se već godinama održava u Кotoru, na Кotor Art-u i Purgatorijama. Godine 2013. godine predstavila se solističkim koncertom italijanskoj publici u sklopu festivala Nei suoni dei luoghi. Redovni je član kvarteta Talija, tria Providenca i dua Amiccie, koji nastupaju na festivalima u Crnoj Gori i šire. 

Usavršavala se na mnogim kursevima kod priznatih flautista kao što su: Mikael Helasvuo, Кristijan Larde, Vinsent Lukas, Đovani MAređini, Davor Bušić, Milena Lipovšek, Кarolj Maročik, Janoš Balint, Norbert Girlinger, Sandrin Fransua, Peter - Lukas Graf. 

Prva je flauta u Crnogorskom simfonijskom orkestru. 

GEORGI KALAJDZIEV (Skoplje, 1995) od 2014. godine upisuje Fakultet muzičke umjetnosti u Skoplju u klasi Prof. Marijana Milosevskog. Pod njegovim mentorstvom iste godine nastupa kao solista sa Makedonskom filharmonijom. Tokom studija nastupao je kao drugi fagot u orkestru Nacionalne opere i baleta i Makedosnke filharmonije. 

Od 2018. godine je član Crnogorskog simfonijskog orkestra na poziciji drugog fagotiste. Učestvovao je na brojnim festivalima kao kamerni muzicar od kojih se izdvajaju nastup na Kotor Art-u, 2020. Bio je angažovan kao mentor na Ljetnjem muzičkom kampu za kamernu muziku na Ivanovim Koritima. 

DAVOR NOVAK (Podgorica, 1977) završio je osnovne i postdiplomske studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Usavršavao se ne međunarodnim majstorskim kursevima u Českoj i Italiji. Djeluje o okviru različitih kamernih ansambala. 


Podijeli događaj