Muzički centar
MATINEE: SOFIJA JOVIĆ

Edukativni Program

MATINEE: SOFIJA JOVIĆ

Kamerna sala Muzički centar Crne Gore

O događaju

Serija MATINEE programa otvaramo koncertom mlade pijanistkinje Sofije Jović, koji će se održati u utorak, 12. decembra u Kamernoj sali sa početkom u 12 sati, u organizaciji novoosnovanog Izdavačko- edukativnog sektora Muzičkog centra Crne Gore.

Sofija je jedna od 6 mladih talenata koji su položili audiciju i dobili šansu da se predstave našoj publici.

ULAZ JE SLOBODAN

/Sofija Jović rođena je na Cetinju. Osnovno muzičko obrazovanje završila je u Budvi u klasi prof. Gabriele Aksamit, kao i srednju Muzičku školu u Tivtu u istoj klasi. Nakon srednje škole odlazi u Beč gdje se usavršava kod prof. Horsta Lehtfrida. Na trećoj godini studija je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Bojana Martinovića.

Usavršavala se kod istaknutih pijanista i pedagoga kao što su: Simon Trpčeski, Kemal Gekić, Gotlib Voliš, Boris Kraljević, Jasminka Stančul, Nataša Veljković, Vladimir Mlinarič, Dalibor Cikojević, Juri Kot.

Dobitnica je brojnih nagrada u Crnoj Gori i inostranstvu, a neke od njih su: zlatna lira na Festivalu mladih Crne Gore (2011, 2013, 2015. i 2017. godine), prva nagrada na Međunarodnom muzičkom takmičenju Giovani Musicisti u Italiji, druga nagrada na takmičenju Daleki Akordi u Hrvatskoj (2012. i 2014), laureat kategorije na 4. Međunarodnom muzičkom takmičenju Euterpe u Italiji; Mladi vituozi Hrvatska – treće mjesto i nagrada za najbolje izvođenje obavezne kompozicije i specijalna nagrada na XXll Pjeter Gaci takmičenju u Albaniji.

Održala je solistički koncert na 37. Grad Teataru u Budvi. Učesnica je multimedijalnog projekta Muzičkog centra Crne Gore Karneval životinja, kao i član različitih kamernih ansambala.


Podijeli događaj